beats by dre cheap

Pjesmom i roštiljadama do fotelja

Nije tajna da su pred nama još jedni izbori. Ovoga puta, biramo vlast na lokalnom nivou, tj. ljude koji ce svjesno i odgovorno da vode opštinu u kojoj živimo. To "svjesno i odgovorno" u našim životima međutim, postalo je samo bajka. Šta je naša realnost?

Realnost je takva da se vlast u ovoj državi sjeti svojih građana samo pred izbore. A mi šutimo, trpimo, gledamo šta se radi i dajemo svoj glas. Promijeniti odluku svih građana nije moguće. Ako je većina dovoljno glupa da bira na vlast one koji ju gaze i ponizavaju - pa neka! Bicemo nacija čiju zajednicu vode oni koji za njene građane uopšte ne brinu. Ne mrze oni nas, njih jednostavno nije briga kako je običnom čovjeku, jer njima ne fali ništa. Svaki ministar ima 5000 KM platu, nov automobil, vlastitog vozača, besplatan telefon, stan itd. itd. Pretjerano? Itekako!

Recimo da nije pretjerana plata. Hmm... Šta treba da uradi neko da godišnje zaradi 60.000 KM, ima sve navedene beneficije i živi kao kralj? Realno, ne samo da treba da radi svoj posao, nego treba da umire od posla, da narodu sve cvjeta, da ucenicima obezbijedi knjige za skolu, da se daju poticaju domacim poljoprivrednicima, da smanji uvoz stvari kojih, siguran sam, mozemo i sami mnogo bolje proizvoditi... Da bilo sta uradi, kako bi nama bilo bolje! Ipak, te njihove plate nisu spale s neba! Sve je to porez koji smo platili mi, obični ljudi! Zauzvrat ne dobijamo autoput, ne dobijamo kulturno-sportske centre, ne dobijamo parkove, ne dobijamo firme, poticaje, poštene plate, naučno-istraživačke centre za našu perspektivnu i veoma pametnu omladinu!

Šipak. Dobijamo koncerte i roštiljade dva puta godišnje. Jednom da im damo ministarske fotelje, drugi put da im damo opštinske fotelje. Nije bitno što Bosna gori već 10 dana. Bitno je da je u mojoj mjesnoj zajednici gostovao pjevač i da je određena osoba lagala sve prisutne svojim veličanstvenim idejama i poduhvatima.

Hajmo malo bit' pametiniji. Hoćemo promjene. Hoćemo posao, obrazovanje, nauku, kulturu, sport! A pjevat' ćemo i mezit' poslije toga.

Hvala svima koji su izdvojili vrijeme da pročitaju ovaj tekst.

Za bolju Bosnu i Hercegovinu
http://braun.blogger.ba
04/09/2012 00:31